Smart Energi Smart Forklaret

PODCAST: Med støtte fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP)  vil vi i det kommende år følge og forklare udviklingen af smart grid i Danmark. Læs projektbeskrivelsen her – og skriv dig op til vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af seneste nyt!

Projektet “Smart Grid i en energiteknologisk grøn omstilling” er støttes af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Projektet består af en række podcasts under overskriften “Smart Energi – Smart forklaret”.

Tilmelding til Nyhedsbrev

Strøm nok til alle

Smart Grid står centralt i den grønne omstilling på energiområdet. Med Smart Grid kan vi styre strømforbruget, så vi sikrer, at der – selv med fremtidens stigende andel af vedvarende energi, der kan fluktuere med vejret – er strøm nok til alle på alle tider af døgnet. Men Smart Grid er, trods flere forsøgsprojekter, stadig ikke for alvor nyttiggjort i Danmark.

Projektets formål er at undersøge og på levende, let tilgængelig vis at formidle, hvilke energiteknologiske landvindinger Smart Grid hviler på – og hvad vi kan forvente af fremtiden, hvorfor vi endnu ikke har Smart Grid i Danmark, og hvad der skal til, for at vi får det.

Podcast-serie i 15 episoder

Gennem en podcast-serie med 15 episoder promoverer og oplyser vi om Smart Grid og formidler energiteknologisk viden – herunder nye undersøgelser og analyser. Podcasten består blandt andet af interviews med højprofilerede eksperter på området. Podcast-serien suppleres med 15 artikler, som formidles via relevante onlinemedier.

Udbyttet af projektet er formidling af energiteknologiske viden til nye virksomheder, som vil udbyde Smart Grid-ydelser, beslutningstagere inden for energiområdet samt forbrugere med interesse for energifællesskaber og grøn omstilling.

Læs mere: